forum links mythes lerarenhandleiding schrijf zelf bestel cd-rom home talen
antwoorden verzameling
< TERUG
NAAM: Winston Straker
LEEFTIJD: 51
STAD: Amsterdam
LAND: Nederland

ANTWOORD: Scheppingsgoden hebben het in het prille begin allemaal goed bedoeld. Het zijn interpretaties door de mensheid van de schepping, die voor vervorming en verwaring zorgen. Dit zal dan ook tot in eeuwigheid zo blijven.
NAAM: Yvette
LEEFTIJD: 16
STAD: Spijkenisse
LAND: Nederland

ANTWOORD: Dat is niet te vertellen. Eerst: hoeveel godsdiensten zijn er? Te veel om op te noemen! Verder: Goden en andere scheppers hebben allemaal de aarde en de hemel geschapen, omdat de mens dit gelooft.
NAAM: Carlos
LEEFTIJD: 24
STAD: Brussel
LAND: België

ANTWOORD: Het woord godsdienst bewijst genoeg: God dienen of in dienst staan van God. Dat voor wat de christenen betreft. Daarom zijn er ook zoveel oorlogen want er bestaat geen God of goden die de mens vragen om gediend of bediend te worden.
NAAM: Herman

ANTWOORD: Ik mis de levensboom in deze voorstelling. Die staat naast de boom van de kennis van goed en kwaad in het midden, goed bereikbaar dus. God wil eerst dat we leven, en kunnen eten van die levensboom. Er zijn twee scheppingsverhalen in de bijbel. Ze komen uit een andere tijd en hebben een andere bedoeling. Ik mis dit allemaal in de voorstelling. Naast nog vele andere mooie details met een heerlijke betekenis.
NAAM: Celine Everaert
LEEFTIJD: 15
STAD: Sint-Amandsberg
LAND: België

ANTWOORD: de ene schepper bedoelde het zeer goed zoals de Noma (bij de chineesen) de andere deed het om bestwil.
NAAM: wiskas
LEEFTIJD: 15

ANTWOORD: uit liefde, maar gewoon om een antwoord te hebben op de vraag "Waar komt alles vandaan"
NAAM: Bregje & Liesbeth
LEEFTIJD: 15
STAD: Sint-Amandsberg
LAND: België

ANTWOORD: Volgens het christendom heeft God de mens geschapen uit liefde en hij beschermde hem. Daarom zijn de mensen hem diensbaar. Bij de godsdienst van de Azteken staan de mensen in dienst van hun God. Zij leven nog met mensenoffers.
NAAM: Sofie Maldrie
LEEFTIJD: 15
STAD: Gent
LAND: België

ANTWOORD: Bij de maya's werden er mensen gemaakt om de goden te aanbidden. Maar de goden zorgden ervoor dat de mens niet zo goed was dan henzelf. Dus hier gaat het er om dat de mensen de goden dienstbaar zijn. je hebt dan ook andere culturen waar dit niet het geval is zoals bij de Noors.
NAAM: Bram Van Driessche
LEEFTIJD: 16
STAD: Destelbergen
LAND: België

ANTWOORD: IK denk dat mythen er moeten zijn. Het natuurlijk fictieve verhalen , uitgevonden voor de mondelinge overgave.Sommige mensen overdrijven wel in hun geloof, zoals er nu nog steeds sterk gelovige mensen zijn(meestal de oudere generatie).Ik geloof niet echt in die mythen omdat goden gewoon niet bestaan. Soms zijn ze wel een houvast om je uit moeilijke tijden te slaan. Religie heeft wel degelijk zijn weerslag in de cultuur. kijk maar naar de verschillende culturen van ons en de Turken. Ze wonen in ons land en toch behouden ze hun eigen cultuur. Het heeft ook zijn weerslag op de maatschappy. Kijk maar naar de tragische gebeurtenissen op 11 september in New York. Een geschokte 16-jarige
< TERUG
the Big Myth
"The Big Myth" Distant Train 2008
TALEN FORUM SCHRIJF ZELF MYTHES LINKS LERAREN BESTEL HOME